Pages

Monday, 19 September 2016

JALAN-JALAN THAILAND | CHATUCHAK WEEKEND MARKET | #KLBEIJINGOVERLAND



Aktiviti jalan-jalan di BANGKOK ini diteruskan lagi dengan menjejakkan kaki ke CHATUCHAK WEEKEND MARKET

Pasar ini menjadi tumpuan di kalangan penduduk thai dan tourist di THAILAND  kerana CHATUCHAK WEEKEND MARKET merupakan pasar terbesar di THAILAND dan terbesar di ASIA TENGGARA. Pasar ini memiliki lebih daripada 8000 gerai dan terbahagi kepada 27 bahagian 

Pasar ini hanya dibuka pada setiap hari SABTU dan AHAD bermula pada pukul 9 pagi hingga 6 petang sahaja






Sebelum meneroka ke seluruh pelusuk pasar, korg boleh melihat JATUJAK MARKET MAP terlebih dahulu supaya korg tak sesat dan berpusing di kawasan yang sama sahaja sepanjang hari

Jom tengok apa je yang diorg jual dekat pasar ni


CLOTHING & ACCESSORIES









FOOD & BEVERAGE














THAI MASSAGES







HANDICRAFT ART











CERAMICS








SHOES







APA YANG KORG PERLU TAHU SEBELUM KE CHATUCHAK

So, kalau merancang untuk ke CHATUCHAK MARKET ini,ada beberapa perkara yang korg kena tahu


  • Pastikan korg ke sana awal pagi supaya dapat membeli-belah dengan selesa sebelum panas terik dan kesesakkan melampau juga akan berlaku menjelang tengah hari
  • Pastikan anda memakai pakaian yang menyerap peluh dan selesa sebab confirm berpeluh ketiak nak pusing semua gerai tu
  • Pastikan korg membawa sebotol air supaya kekal hydrate sepanjang hari
  • Pilih kasut yang sesuai supaya korg dapat berjalan dengan selesa, elakkan memakai heels





Sebelum korg beredar dari CHATUCHAK WEEKEND MARKET ini, juga lupa untuk wefie dekat depan ni okehh


JATUJAK WEEKEND MARKET CHECKED!

No comments:

Post a Comment